ale jestem zły, pytam go skąd taki opis na aukcji, to powiedział, ze przepisywał to z kartki od niemca wersja niby confort, a tu amin.... coś tam ( przepraszam nie znam nazewnictwa) i inne głupoty.....
[O1] Podświetlenie popielniczki.
Zwiń
X
-
[O1] Podświetlenie popielniczki.
Witam,
widziałem, że w popielniczce mam okienko od podświetlenia, ale się nie świeci, więc chciałem wymienić żarówkę... zamiast żarówki mam jakąś dziwną zaślepkę, ale na wtyczce jest napięcie, także z tym luz. Ale... przy wiązce do podświetlenia mam kilka innych przewodów, wyglądających na fabryczne, tylko, że ucięte i zaślepione takim przezroczystym kapturkiem. Orientuje się ktoś może od czego mogą być ? Mogę jutro w razie czego dodać fotęSprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
-
-
pankrzys, wrzuć najlepiej fote i zaznacz o co tobie chodzi.ok
pozdro :szeroki_usmiechBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arecki55U mnie podświetlenie popielniczki włącza się gdy są włączone są światła choć by pozycyjne , spróbuj może u Ciebie też tak jest . Pozdrawiam ..
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Nie nie Panowie, chodzi o to, że nie mam tam żarówki dlatego nie świeci, ale od wiązki podświetlenia popielniczki odchodzi wiązka uciętych kabli i chciałem się dowiedzieć do czego one u Was prowadząza 5 minut dodam fotę
Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Gość
dawalem gdzies zdjecie tych zaslepionych przewodow bo sam sie zastanawialem od czego to, ale nie uzyskalem wtedy odpowiedzi.
moze to do DSG :diabelski_usmiech :P
Komentarz
-
wiązka,
wtyczka od podświetlenia i zaślepiona wiązka,
Przy okazji, jaka żarówka powinna podświetlać popielniczkę ? ta oprawka taka dziwna mi się wydajeSprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
endryu, orientujesz się jaki to model żarówki ? albo ile ma W ?Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryu. Odczytaj z oprawki nr części, bo jest to jeden element. Żarówka nie występuje oddzielnie.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
pankrzys, Sa dwa rodzaje Zielony i Biały. Biała zdecydowanie lepiej świeci, a to szare to oprawka od tej żarówki. Wypinasz i wpinasz z wiązki i po krzyku. Cena w ASO 19 zł biała 14 zł zielona.
Tu masz opis i zdjęcie tej żarówki:
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez splawikA to dziwne, bo ja wymieniałem samą żarówkę
Podziel się informacją jaką żarówkę zastosowałeś i sposobem wymianyO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
endryu, Żaróweczka podobna albo nawet taka sama jak do pokrętła od reg. prędk. wentylacji, cała szklana. Jak będę jechał do pracy i nie zapomne to zerknę pod popielniczkę, ale nie kojarzę u siebie tego ustrojstwa szarego.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
a tak może ktoś wie od czego wiązka przy tej od podświetlenia ?może w przed liftowych zapalniczka była koło popielniczki i to zasilanie do zapalniczki ?
Sprzedam zawieszenie z pakietu na bezdroża click ---> LINK
Komentarz
-
-
pankrzys, tam są bodajże wszystkie przewody jednakowego koloru i wg mnie to jest połączenie przewodów masowych od poszczególnych urządzeń,
napisz ile jest tam przewodów.ok
pozdro :szeroki_usmiechBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pankrzysa tak może ktoś wie od czego wiązka przy tej od podświetlenia ?może w przed liftowych zapalniczka była koło popielniczki i to zasilanie do zapalniczki ?
endryu,
Ja kupiłem nową żarówkę najmniejszą,bez cokała ( cała szklana) w sklepie koszt 1zł. i zamocowałem ją w miejsce starej
A zrobiłem to tak:
Odłączyłem tą szarą oprawkę od tej czarnej kostki.Wyciągnąłem te dwa wąsy do których wpięta była kostka.
Od strony miejsca żarówki są dwie cienkie dziurki,wkładasz tam wąsy od żarówki,a następnie wciskasz wąsy od drugiej strony.
Nie jest to profesjonalna naprawa,w slangu fachowców nazywana druciarstwem,ale mam satysfakcję,że zrobilem sobie sam,a i na kilka piwek zostało w kieszeni
Ja kupiłem żarówkę w pierwszym napotkanym sklepie motoryzacyjnym.zapytałem sie o najmniejszą żarówkę bez cokoła czyli cało szklaną,12V,1,2W
Są podobno dwa rodzaje dłuższa i krótsza,była tylko dłuższa więc taką zamontowałem,,żarówka jest trochę za wysoka,ale świeci coś tam widać:szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Mogę trochę uaktualnić mój powyższy post.
Aby przypomnieć sobie jak wymieniałem żarówkę i móc to opisać,wymontowałem te podświetlenie i nie fart mój był taki,że całe to ustrojstwo upadło mi na podłogę,w wyniku czego żarówka się wstrząsnęła :x musiałem wszystko to rozbierać jeszcze raz.
A zrobiłem to tak:
Odłączyłem tą szarą oprawkę od tej czarnej kostki.Wyciągnąłem te dwa wąsy do których wpięta była kostka.
Od strony miejsca żarówki są dwie cienkie dziurki,wkładasz tam wąsy od żarówki,a następnie wciskasz wąsy od drugiej strony.
I tak,zanim wsadziłem żarówkę,postanowiłem pogłębić miejsce w które ona wchodzi wiertłem 4,5,można użyć i 5 tak aby żarówka mogła się trochę schować ( są dwie wielkości żarówek proponuje zakupić tą mniejszą lepiej pasuje )pogłębiłem o jakieś 3mm.
Po rozwierceniu trzeba udrożnić miejsce na druciki od żarówki.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Witam, ta wiazka o ktora pytasz jest do automatu. A co do zarowki, to jak bedziesz kupowal w ASO to skoda ma ciut taniej niz VW (przynajmniej w Rzeszowie). Nie kupuj zielonej... straszny badziew, a efekt taki, jak bys tej zarowki wogole nie mialSpoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
----
Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce
Komentarz
-
Komentarz